Svedehytte

Svedehytte post thumbnail image

Lidt om svedehytter

En svedehytte bliver også kaldt for Moder Jords livmoder, som vi kravler ind i for at blive genfødt. 

En svedehytte er bygget af pilegrene, der er flettet sammen til et skelet, der dækkes med tykke tæppe der holder lyset ude og varmen og damp inde. I midten af svedehytten er der gravet et hul, som er beregnet til de meget varme sten, som bliver hentet ind efter hver runde. Der er 4 runder i svederitualet. Under ceremonien hældes der vand på stenen som laver dampen. Der trommes og synges under ceremonien.

At kravle ind i en svedehytte er et meget gammelt renselses- ritual som er blevet brugt af bl.a. nordamerikanske indianer. Det er en hellig måde at rense sig selv på ved hjælp af moder Jord og ånderne.  Du bliver renset på alle fire planer, dit mentale, fysiske, følelsesmæssige og åndelige plan, samtidig med du arbejder på et dybt plan i din egen udvikling der hvor du er.

Hvem går i svedehytte

Det gør nysgerrige mennesker der ønsker en dyb healing. Mennesker der arbejder med sig selv på en dybere plan og ønsker at kende sig selv bedre ved hjælp af moder Jord og ånderne- grundene er mange.

En svedehytte er bygget på ritualer og der er mange ritualer i forbindelse med at deltage. Derfor inden vi starter vil der være information til hele svedehytte ceremonien og mulighed for at stille spørgsmål.  

Praktisk information

Du må ikke gå i svedehytte som kvinde når du selv er i din måne (menstruation). At menstruere er i sig selv en stærk rensende proces.

Har du noget som du ønsker velsignet, er du velkommen til at medbringe dette.  

Påklædning  

Vi klæder om inden vi går ind i svedehytten.

  • Kvinder har en bomuldskjole på, og som også går ned over knæene den må ikke være så lys, at den bliver gennemsigtig, når den bliver våd. To håndklæde – gerne stort – til at dække kroppen med i svedehytten, hvis det bliver for varmt.
  • Mænd har shorts på og gerne en t-shirts og to store håndklæder med.
  • I vinteråret en varm jakke eller trøje et par badetøfler særligt i vinter halvåret
  •  En Vandflaske m vand til mellem runderne.